loading.gif
mobile-banner-bg

ADNAN KAHVECİYİ RAHMETLE ANDIK...

...
06 Şubat 2009 - Cuma

Bu millet değerlerini yaşatmaya devam edecek… Adnan Kahveci, Vefatının 16. Yılında dualarla yâd edildi…

İLÇE TEŞKİLATIMIZ DÜRÜST SİYASETÇİYİ UNUTMADI

         Bundan 16 yıl önce elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci, Kartal İlçe Başkanlığı’nın tertiplediği etkinliklerle anıldı.

         Sıradışı fikirleri ve çalışmaları kadar dürüst kişiliğiyle de Türk milletinin gönlünde taht kuran Kahveci, Kartal’da bulunan mezarı başında dualarla yâd edildi. Başkanımız Temurhan Yıldız, Belediye Başkan Adayımız Bekir Kılıç, Adnan Kahveci’ nin oğlu Mehmet Kahveci’ nin yanı sıra çok sayıda Kartallı Adnan Kahveci’ nin mezarı başında bir araya geldi. Kahveci için Kuranı Kerim okutuldu ve dualar edildi.

      Ardından Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde “Türkiye’de dürüst siyasetçilik ve siyasette etik” konulu bir panel düzenlendi. Adnan Kahveci’ nin siyaset anlayışının yanı sıra Türkiye’de siyasi etiğin ele alındığı panel, Kartallıların yoğun ilgisine sahne oldu.

   Panelin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanımız Temurhan Yıldız, “Adnan Kahveci, biz siyasetçiler için örnek alınması gereken çok önemli bir şahsiyetti” dedi. Dürüstlüğünün yanı sıra halkla hep iç içe bir siyaset anlayışı benimseyen Kahveci’ nin millet sevgisine dikkat çeken Yıldız, Türk milletinin kendisine sevgiyle hizmet edenleri asla unutmayacağını belirtti.

Ardından söz alan Belediye Başkan Adayımız Bekir Kılıç, “Adnan Kahveci’ yi ölümsüz kılan, unutulmaz hizmetlerinden çok onun müstesna ahlakıdır. O, kıyılarında doğduğu engel tanımayan, her dem tertemiz kalan Karadeniz dereleri gibi gürül gürül akarak sonsuzluğa yürüdü” dedi. Bekir Kılıç, Adnan Kahveci’ yi bizzat tanıdığını kendisine “İyi ki petrolümüz yok, yoksa tembel bir millet oluruz dediğini unutamadığını söyledi. Merhum Adnan Kahveci’ nin büyük başarıları ile herkesin gurur duyduğu, bundan kendisine bir pay çıkardığı gibi, aziz hatırasına da sahip çıkılması gerektiğini belirten Kılıç, “Onun bize en büyük emaneti hem öksüz hem yetim olarak bıraktığı iki evladıdır. Onun evladı bizim evladımızdır,” diye konuştu.

Ünlü yazar ve İstanbul üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Altan’ın moderatörlüğünde yapılan panele eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Fatih Üniversitesi Kamu Yönetim Bölüm Başkanı Şammas Salur ve Adnan Kahveci’ nin yeğeni, Yeni Şafak Gazetesi yazarı İbrahim Kahveci panelist olarak katıldı.

Adnan Kahveci’ nin yakın arkadaşı olan Mehmet Altan, vefat yıldönümünde Adnan Kahveci’ yi bir panelle hatırladığı için Ak parti kartal teşkilatını kutlarım” dedi.

Panelde ilk konuşmayı yapan Hasan Celal Güzel, Sürmene’nin dahi çocuğu olarak nitelendirdiği Adnan Kahveci’ nin Türkiye’nin bu günkü teknoloji seviyesine gelmesinde Turgut Özal ile birlikte önemli rol oynadığını belirtti. İstihbarat elektroniği ve tıp elektroniği dalında doktorası bulunan Kahveci’ nin dehasına dikkat çeken Güzel, “Kahveci’ nin en önemli tarafı pragmatik oluşuydu. Adeta Türk bürokrasisiyle mücadele etti. Bin küsur kadar idari işlemi 6 ayda basitleştirdik. İnsanların 2 günde pasaport çıkartmasını sağladık. Bu Türk bürokrasisinde devrimdi” diye konuştu.

Güzel, son derece terbiyeli, mütevazı ve dürüst olduğu için çok sevdikleri Adnan Kahveci’ nin insancıl tarafının hep ağır bastığını, parayla pulla alakası olmayan bir insan olduğunu ifade etti.

Şammas Salur ise yaptığı konuşmada, “Siyaseti sadece yasayla meşrulaştıramazsınız, etikle meşrulaştırırsınız,” dedi. Türk siyasetinin artık etik sorunları aşmış göründüğüne dikkat çeken Salur, “Yolsuzluklarla mücadele edeceği söylemiyle gelen adı da ak olan Adalet ve Kalkınma partisinin etik değerleri zirvede temsil etmiş olan Adnan Kahveci’yi anması çok anlamlıdır. Adnan Kahveci’ nin büyüklüğünü ancak etik paradigmaları görünce anlayabiliriz” diye konuştu.

Son olarak söz alan Adnan Kahveci’ nin yeğeni İbrahim Kahveci, “Amcam Adnan Kahveci’ nin dürüstlüğü kadar bilgeliğini de özlüyorum. Bilmemenin maliyetini 10 yılla ödedik. 1992-2002 arasında bu ülkede hiçbir gelişme olmadı. Değil 10 yıl, 1 yıl kaybetmek bile bizim için lükstür” dedi. Kahveci, Adnan Kahveci’ nin vefatına sebep olan kazanın gerçekten bir kaza mı yoksa öyle bir kaza mı olduğuna dair kuşkuları olduğunu dile getirdi.

İbrahim Kahveci Adnan kahveci soyadını taşımanın çok ağır olduğunu belirterek, “Bu gün gördüm ki, bu ağır yükü taşımak sadece bizim üzerimizde değil, onu hemşehrileri olarak bağrına basan tüm Kartallıların bu yükü sırtladığını görmek çok güzel” diye konuştu.