loading.gif
mobile-banner-bg

Ak Parti'den CHP ile ilgili yeni belgeler

...
14 Eylül 2009 - Pazartesi

İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşçu, İstanbul'u vuran sel felaketi ile ilgili CHP'nin eleştirilerine cevap verdi.

 

 BABUŞCU: İŞTE BELGELER! TEKİN SÖZÜNÜ TUTUP İSTİFA ETSİN!

İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, CHP’li Gürsel Tekin’in İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından partimiz ile ilgili ortaya attığı iddialara düzenlediği bir basın toplantısı ile cevap verdi. İl Başkanlığı binamızda düzenlenen basın toplantısına ilgi yoğundu. Konuşmasına, selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kederli ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan İl Başkanımız, tüm Türkiye’yi yasa boğan bu olayda takındığı tavır nedeni ile CHP’yi eleştirdi. “Sel olduğu yönündeki haberler gelir gelmez Başbakanımız, tüm belediye başkanlarımızı toplayarak, neler yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulundu. Belediye Başkanlarımız da yapılacaklar konusunda vakit kaybetmeden harekete geçtiler, var güçleri ile çalıştılar.” diyen İl Başkanımız, konuşmasını şu ifadeler ile sürdürdü: “Biz bu süreçte siyaset yapmadık, çalıştık. Ancak ne zamanki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal afet bölgesine geldi olayın gidişatı değişti. Başbakanımızı ve AK Partili belediyeleri suçladı. Tıpkı Kağıttepeli belediye başkan adaylarının delik ayakkabı ile çamura basarak yaptığı gibi şov yaptı. Biz acının, ölümün, dramın olduğu yerde siyaset yapmayız.”

 

 

 

 

 
İl Başkanımız, CHP Genel Başkanı Baykal’a da, “Sayın Baykal, devlet protokolünde önemli bir yere sahipsiniz, kendinizi televizyonlarda bir izleyin Allah aşkına, ayağınızda çizme, daha yaralar sarılmamış, kayıplar aranıyor, insanlar gözyaşı döküyor, siz çamurun ortasında basını karşınıza alıp 'Başbakan geldi mi, başkan geldi mi' diye açıklama yapıyorsunuz. Bu, ana muhalefet liderine yakıştı mı? Size de verecek belgelerim var. Belki de bu defa cenazenin olduğu yerde siyaset yapmanın ayıp olduğunu anlarsınız diye ümit ediyorum" diye seslendi.
 
 
Baykal’ın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in sahneye çıkarak Başbakanımıza ağır hakaretler ettiğini söyleyen İl Başkanımız, “Bu denli düşük seviyede siyaset yapan bir insanla ekran karşısına çıkmayız ancak bize meydan okumasına da müsaade etmeyiz.’ dedi. CHP’li Tekin’in sel felaketini siyasete alet edip, kanal kanal gezerek iftiralar attığını belirten İl başkanımız, “Mahkemeye gidenlerin CHP’li olduğunu ispatlasınlar istifa ederim diyordun, işte ispatladık. Verdiğin sözü erkekçe yerine getir. İstifa etmezsen halk seni vicdanlarında mahkum edecek.” şeklinde konuştu.
 
 
İl Başkanımız, Bolluca Deresi'ndeki imarın iptali için mahkemeye başvuranların CHP'li olduğunu kanıtlayan belgeler ile sel felaketinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği TIR garajlarıyla ilgili ruhsatların CHP ve DSP tarafından verildiğine ilişkin belgeleri de basına sundu.
 
İl Başkanımız, Bolluca Deresi ile ilgili iddialara yanıtını şu ifadelerle sürdürdü: "Silivri'deki Bolluca Deresi 1991, 2007 ve 2009 yılında taşkınların yaşandığı ve ciddi mağduriyetlerin ortaya çıktığı bir dere. İSKİ Genel Müdürlüğü bilimsel araştırma ve tetkikleri yapmak suretiyle derenin kesiti yetersiz olan ve taşkın riski bulunan yaklaşık 500 metrelik kısmının kamulaştırılmasının yapılarak derenin her iki tarafında korum bantları oluşturulmasına ilişkin planlarda tadilat isteyen görüşünü ifade etti. Bu görüş doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonunun bu doğrultudaki raporunu oy birliği ile kabul etti. Her şey bundan sonra başladı".
 
 
Açıklamasında, CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nın planının iptali yönündeki çalışmaları bizzat yönlendirip koordine ederek Silivri'de kamuoyu oluşturmaya başladığını söyleyen İl Başkanımız, "Derenin tarih boyunca bir kez dahi taşmadığı, içinden suyun bile akmadığı ifade edildi. Derenin nelere sebep olduğu hafızalarımızda taze. Bu planın, şehircilik ilkelerine uygun olmadığı kanaatiyle görüş bildirmişlerdir. Mahkeme de bu görüş doğrultusunda iptal kararını veriyor. Kararın iptali ile ilgili CHP Silivri İlçe Teşkilatı'nın öncülüğünde verilen dava dilekçesiyle gelinen nokta bundan ibarettir" diye konuştu.
 
 
Belgelerin bir nüshasını da CHP’li Gürsel Tekin’e göndereceğini 
ifade eden İl Başkanımız, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da belgesiz konuşmaması çağırısında bulundu. Sel felaketinde en çok kaybın verildiği TIR garajlarıyla ilgili de bilgi veren İl Başkanımız, "Basın Ekspres ve İkitelli güzergahında bugüne kadar verilen ruhsatların kimler tarafından verildiğini, daha doğrusu ilk ruhsatlamayı kimin yaptığını gösteren belgeleri takdim ediyorum. Ruhsatları, CHP ve DSP vermiş" dedi.
 

Sel felaketinde otuz yıllık arkadaşını, can dostunu kaybettiğini de hatırlatan İl Başkanımız konuşmasını, “Acının ne olduğunu en iyi ben bilirim. Ancak iftiralar, ahlaksızlıklar artık dayanılmaz boyuta geldi. Bu tür siyasi polemikler ile karşılarına çıkmak zorunda kaldığım için sizden ve halkımdan özür diliyorum. “ ifadeleri ile noktaladı.