loading.gif
mobile-banner-bg

Başbakanımız Kartalda‏

...
17 Ağustos 2012 - Cuma

Başbakanımız Kartalda‏

Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan Kadıköy Kartal metrosu başbakanımız tarafından acıldı ilce başkanımız Av Temurhan Yıldız başbakanımızı Kartal metro cıkışında İlce teşkilatı ile birlikte karşıladı.
Başbakanımız, Kartal-Kadıköy metro hattının açılışı dolayısıyla Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu hattın İstanbul'a ve İstanbullulara hayırlı olmasını diledi.
Kartal-Kadıköy metrosunu İstanbul'a kazandıran Büyükşehir Belediyesine, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ve ekibine, ilk kazmanın vurulmasından bugüne kadar emeği geçen mühendislere, mimarlara, yüklenici firmalara, işçilere şükranlarını sunduğunu ifade eden Başbakanımız, bu metro hattında görev yapacaklara başarılar, İstanbullulara da hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.
Başbakanımız, Anadolu yakasının bu ilk metro hattının temelinin 29 Ocak 2005'te atıldığını anımsatarak, ''Yaklaşık 7 yılda, 3,1 milyar liralık bir finansmanla, inşallah 22 kilometre uzunluğunda, yerin yaklaşık 40 metre altında bu hattı tamamlıyoruz. Şimdi bu hatta 2.5 dakikada bir araç hareket etmesiyle farklı bir zenginlik geliyor. Bu süre zamanla daha da kısalacak, 1.5 dakikada, yani 90 saniyede bir, Kadıköy'den Kartal'a, Kartal'dan Kadıköy'e araç hareket edecek. Günde 1 milyon 266 bin kişinin bu hattı kullanacağını tespit etmiş bulunuyoruz'' diye konuştu.Bu hattı, Kartal'dan sonra Yakacık, Pendik, Kaynarca'ya kadar uzatacaklarını, bu hattın da yüzde 85'inin tamamlandığını belirten Başbakanımız, toplam maliyetin 3,1 milyar lira olacağını söyledi.Başbakanımız, bu hat üzerinde Ünalan istasyonundan metrobüs hattına ulaşmanın, buradan da Avrupa yakasına geçmenin mümkün olacağını anlatarak, Marmaray tamamlandığında, yine bu hat üzerinde Ayrılıkçeşmesi istasyonundan Marmaray'a transferin mümkün hale geleceğini, Kadıköy'den Kartal'ın, bu hatla birlikte 29 dakikada katedilebileceğini belirtti.''Teknolojik altyapı devrim niteliğinde''
Kartal'dan Üsküdar'ın 35, Yenikapı'nın 47, Taksim'in 55, Otogar'ın 66 ve Hacıosman'ın 79 dakikada ulaşılabilir güzergahlar haline geleceğini söyleyen Başbakanımız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Anadolu yakasındaki bu ilk metro hattımızın teknolojik altyapısı aslında bir devrim niteliğinde. Kadıköy-Kartal metro hattındaki trenlerde makinist, yani sürücü b ulunmayacak. Kumanda merkezindeki operatör, mouse hareketleriyle bu trenleri yönlendirecek.
AK Parti iktidarı, ilklerin iktidarıdır ve en ileri teknoloji neyse bu ülkeye o geliyor, o gelecek. Kasaba mantığıyla iş yürütenlerin bugüne kadar attığı adımlardır bu ülkeyi geride bırakan. AK Parti iktidarı, şehirleşmenin, şehirciliğin yani medine, yani medeni olmanın ifadesidir.'' Başbakanımız, Kadıköy-Kartal metro hattında güvenlik sistemlerinin uluslararası standartlarda ve en üst düzeyde kurulduğunu, test edildiğini vurgulayarak, ''Kartal-Kadıköy metro hattı, uyarı sistemleri, bilgi ekranları, anons sistemleri, acil durum sistemleri ile dünyanın en ileri hatlarından biri olarak inşa edildi'' dedi.
Bu metro hattını inşa ederken engellileri de unutmadıklarını anlatan Başbakanımız, ''Görme engellilerin, diğer fiziki engeli olan kardeşlerimizin metroyu çok kolay şekilde kullanabilmeleri için her türlü önlem alındı'' diye konuştu.