loading.gif
mobile-banner-bg

BEKİR KILIÇ ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU

...
22 Şubat 2009 - Pazar

Kartal Belediye Başkan Adayımız Bekir Kılıç, Kartal’da yaşayan üniversiteli gençlerle bir araya geldi. İlçe Gençlik Kollarımız tarafından Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya gençler yoğun ilgi gösterdi.

Kartal Belediye Başkan Adayımız Bekir Kılıç, Kartal’da yaşayan üniversiteli gençlerle bir araya geldi. İlçe Gençlik Kollarımız tarafından Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya gençler yoğun ilgi gösterdi. Gençler eğitimden sağlığa çevre sorunlarından özürlülere kadar pek çok konudaki sorularının cevabını bizzat Bekir Kılıç’tan alma imkânını buldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Av. Muhammer Bektaş, “Gençleri oy deposu gibi gören zihniyet iflas etmiştir. Gençler siyasette aktif olarak yer almaktadır. Kartal’ın imar ve ihyasına gençlerin katılımını sağlamak için bu toplantıyı düzenledik” dedi. Gençleri Kartal için tasarladıkları projeleri paylaşmaya çağıran Bektaş, aktif belediyecilikte gençleri yok saymanın bedelinin ağır ödendiğini belirtti.

Toplantıda söz alan İlçe başkanımız Av. Temurhan Yıldız, dünyada her alanda muazzam bir rekabetin olduğuna dikkat çekerek, gençlerin dünyayla rekabet edecek donanımlara sahip olmaları gerektiğini söyledi.

İstanbul Milletvekilimiz Mehmet Sekmen, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Siz yok oldu denilen bir milleti ayağa kaldıran Mustafa Kemallerin neslisiniz. Biz 100 yıl evvel dünyanın süper gücüydük. Yaptığımız her işin en iyisini yaparsak yine süper güç oluruz” dedi.

Belediye Başkan Adayımız Bekir Kılıç, “Gençler, ben sizlere balık verecek konumdu değilim. Balık tutmayı da öğretecek değilim. Ancak size içinde bolca balık bulunan bir Kartal havuzu sunabilirim” dedi. Kılıç, İstanbul’un yeni merkezi haline getirecekleri Kartal’ın gelirlerinin de artacağını ve yeni istihdam alanlarının açılacağını belirtti.

Üniversiteli gençlerin sorularını yanıtlayan Kılıç, öncelikle Kartal’a iyi bir üniversite açılması gerektiğini, ardından bölgede oluşan iş alanları ile üniversiteyi iç içe geçirerek Türkiye’ye örnek olmak istediklerini belirtti.

Kılıç, başkan seçildiği takdirde ilçede yaşayan bütün üniversite öğrencilerine burs vereceklerini, lise öğrencilerinden de gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara burs sağlayacaklarını müjdeledi.

Kılıç bütün gücünü öğrencilerin daha iyi eğitim alması için harcayacağını sözlerine ekledi.