loading.gif
mobile-banner-bg

BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ BEKİR KILIÇ

...
16 Ocak 2009 - Cuma

4 Temmuz 1964’te Erzurum’da doğan Bekir Kılıç, evli ve üç çocuk babasıdır. İlk ve Orta öğrenimini Kartal’da, yüksek öğrenimini de sırasıyla Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirerek tamamladı. ABD-İllinois-C

4 Temmuz 1964’te Erzurum’da doğan Bekir Kılıç,  evli ve üç çocuk babasıdır. İlk ve Orta öğrenimini Kartal’da, yüksek öğrenimini de sırasıyla Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirerek tamamladı. ABD-İllinois-Champaign Parkland College’de dil eğitimi aldı.

Üniversite yıllarında öğrenci derneği başkanlığı sırasında edindiği dostlukları yaşamının her dönemine taşıdı. Daha lise çağındayken başlayan Türk folkloruna olan ilgisi halk oyunları ile kendini gösterdi. Yurt içi ve yurt dışında ekibi ile birlikte pek çok yarışmalara katıldı.

İş hayatına 1989 yılında Evyap’ta başladı. Enerji üretim tesisinde ve Türkiye’deki ilk modern sabun üretim tesisinin kurulmasında görev aldı. Bir yıl boyunca üretimler konusunda fabrika müdürüne asistanlık yaptı. Daha sonra üretim planlama ve stok kontrol departmanını kurdu ve yöneticiliğini üstlendi. 1994 yılında fabrika müdürü oldu.

1997 yılında Evyap Holding’in Üretim İşletmeleri, Teknik, İdari, Ar-Ge, Kalite ve İnsan Kaynaklarından sorumlu “İdari ve Sınai İşletmeler Koordinatörü” olarak İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı.

1998 yılında Evyap Mısır projesini başlattı ve altı ay Mısır’da ikamet ederek yer seçimi, şirket kuruluşu ve yönetim organizasyonunu yaptı. Sonraki yıllarda yatırımları tamamlayıp şirket yönetimini üstlendi.

2001 yılında Evyap Deniz İşletmesi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla liman tesisinin fizibilitesi, projelendirilmesi ve hayata geçirilmesini sağladı.

2002 yılında Evyap Ukrayna Projesini üstlendi ve aynı şekilde yer seçimi, şirket kuruluşu ve yatırımlarını gerçekleştirdi. Yönetim organizasyonunu yaparak yönetti.

2004 yılından itibaren Evyap Holding’in “Tedarik Zinciri Grup Başkanı” olarak Yönetim ve İcra Kurulu üyeliklerini sürdürdü.

Japon Vakıf Kuruluşu (JMAC) ile Evyap Şirketleri kapsamında, altı ay süren, verimlilik esaslı çalışmalarda proje lideri olarak görev aldı ve çok başarılı sonuçlar elde etti.

İş yaşamı süresince Tek Gıda-İş Sendikası ile çalışma hayatına ışık tutacak ve işçi-işveren ilişkilerinde aidiyeti ön plana çıkaracak pek çok eğitim programını yönetti. Sendika ile yürütülen çalışmalar Evyap Şirketlerinin işçi-işveren ilişkilerinde örnek gösterilen bir şirket olmasını sağladı. Bu sayede Evyap Şirketleri 2002 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından “yılın en verimli çalışan şirketi” seçilerek ödüllendirildi.

Kalite olgusunun ülke gündemine girdiği 1994 yılında ISO 9000 Kalite,  2003 yılında 14001 Çevre, 2005 yılında 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği belgelerini aldı ve Yönetim Temsilcisi sıfatıyla bugünlere kadar başarıyla getirdi.

1998 yılında Evyap’ın kurucusu merhum M. Rıfat Evyap adına yaptırılan ve mimarisi ile örnek gösterilen 48 derslikli Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ile Kocaeli ilinde 117 gün gibi kısa bir zamanda tamamlanıp öğrenim yılına yetiştirilen, açılışı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 36 derslikli Hedise Evyap İlköğretim Okulu’nun proje aşamasından hayata geçirilmesine dek her süreci bizzat yönetti.

1999-2000 yıllarında üçüncü lig takımlarından Ayazağa Spor Kulübü’nün Başkanlığını yaptı.

2005 yılında Çoruh Vadisi’nde erozyonu önlemek maksadıyla 15.000 adet meşe ağaç dikimi projesinin finansmanını sağlayarak gerçekleştirdi ve bugüne kadar bakımını sürdürdü.

2007 yılında Tema ve Atatürk Üniversitesi ile birlikte Erzurum İli, Çat İlçesi, Bozyazı ve Göbekören köylerinin kırsal kalkınma projelerini bizzat yönetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şişli Belediye Başkanlığı ve Kâğıthane Belediye Başkanlığı‘nın da yönetimde yer aldığı Kağıthane-Ayazağa Kentsel Dönüşüm Derneği’ni kurdu; derneğin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı. 

Bekir Kılıç halen Evyap Holding’deki Yönetim Kurulu vazifelerinin yanı sıra; 2006 yılında seçildiği İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanlığı’nı ve aynı yıl kurduğu Arı Lojistik ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.