loading.gif
mobile-banner-bg

BELEDIYE BAŞKAN ADAYIMIZIN TANITIM TOPLANTISI

...
22 Ocak 2009 - Perşembe

18 Ocak Pazar akşamı Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende İlçemizin Adayı Bekir Kılıç, ilçe teşkilatına tanıtım toplantısı düzenlendi. Bölge milletvekili Mehmet Sekmen, Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av.Temurhan Yıldız, Kadın Kolları

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe başkanı Temurhan Yıldız, “Bizim amacımız sadece bu seçimleri kazanmak değildir, Ak Parti adına Kartal ölçeğinde en büyük faydayı sağlamaktır” dedi. Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çeken Yıldız, “Sayın Başbakanımız’ın Filistin halkına yapılan zulme karşı büyük devlet adamına yakışan duruşu tüm dünyanın hayranlığını kazanmıştır,” şeklinde konuştu.

Temurhan Yıldız, 29 Mart akşamı sandıklardan Ak Parti oylarının fışkıracağına emin olduğunu belirterek, teşkilatın tüm mensuplarının takımın as oyuncusu olduğunu söyledi. Yıldız, Başkan Bdayı Bekir Kılıç’ı tüm teşkilat adına kutlayarak “Hayırlı olsun” dedi.

Kartal Belediye Başkan Adayı Bekir Kılıç konuşmasına Filistin halkının yaşadığı zulümden duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek başladı. Kılıç,Filistin’de zulüm gören kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak adına yapılacak zerre miktarı bir yardımın bile çok büyük değeri olduğunu bilmeliyiz. Kelebek etkisi diyor buna sosyal bilimciler. Deniyor ki, dağ başındaki minik bir kelebeğin kanat çırpması dünyanın bir başka ucunda depreme vesile olabilir,” dedi. Kılıç’ın törene katılan herkesi  Filistin’de şehit olan insanlar için Fatiha okumaya davet etmesi üzerine Fatihalar okundu.

Yaşanan aday adaylığı sürecinde yarıştıkları tüm aday adaylarının son derece onurlu bir duruş sergilediğine dikkat çeken Kılıç, teşkilat mensuplarının her birinin de bir genel başkan tutumu sergilediklerini ifade etti.

Bekir Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Onun başarıları bizim çalışmalarımıza ivme kazandırmıştır,” dedi.

Teşkilatta birlik ve beraberlikle çalışmanın başarıyı getireceğine dikkat çeken Bekir Kılıç, “Bizim gücümüz birliğimizdir. Sayın Başbakanımız beni arayarak kartal’da oyların % 60’ını almamız gerektiğini belirttiler. Çıtayı kendilerinin gösterdiği hedefe hep birlikte yükselteceğiz ,” şeklinde konuştu.

Bekir Kılıç’ın konuşmasının ardından R. Tayyip Erdoğan tarafından seslendirilen  Necip Fazıl Kısakürek’in “Canım İstanbul” şiiri katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

İlçe Başkanı Temurhan Yıldız, bölge milletvekili Mehmet Sekmen ile birlikte sahneye çıkarak başkan adayı Bekir Kılıç’ın elini kaldırarak tüm teşkilata takdim etti.

Bekir Kılıç’ın törende yaptığı konuşma metni

Sevgili yol arkadaşlarım;

Değerli dostlarım, gönüldaşlarım, bu ülkenin ve Kartal’ın sevdalıları…

Bir yandan tanışmak içirn sabırsızlandığım teşkilat mensubu arkadaşlarım ile ile tanışmanın heyecanını yaşarken diğer yandan içten ve derinden hüznü yaşadığımı sizlerle paylaşmak istiyorumx. Öylesi derin bir hüzün ki, çoğu zaman gündelik her türlü duyguyu; coşkuyu, sevinci, heyecanı alt edebiliyor.

Biliyorsunuz; yaklaşık bir aydan beri Filistinli kardeşlerimiz saldırılar ile karşı karşıya. Bin kişiden fazla şehit verildi. Tüm dünyanın gözleri önünde bir katliam ve soykırım sahneleniyor. Vicdanı olan her insanın yüreğini kanatan, gözlerini yaşartan bir dram bu. Atılan her bomba sadece Gazze’ye değil, yüreğimizin orta yerine düşüyor ve adeta sinelerimizi parçalıyor.

Zalimler bir yandan Ebrehe ordusu gibi devlet eliyle terör estirip cami, okul, hastane dinlemeden önüne ne geliyorsa yok etmeye çalışıp, sivil, kadın, çocuk dinlemeden katlederken, diğer yandan da her türlü yardımı bloke etmek için her türlü diplomatik entrikayı sergiliyor.

Öyle bir göz dönmüşlüğü, öyle bir kana susamışlık ki bu, kendi tarihlerinden bile ders almadıkları anlaşılıyor. Kendi kutsal kitaplarını dahi okumadıkları, okusalar bile önemsemedikleri ortaya çıkıyor.

Filistin’den gelen her haber yüreklerimizi yangın yerine çeviriyor, Gazze’den gelen her görüntü içimizi kanatıyor.

Şüphesiz bu tablo karşısında her Müslüman gibi bizlerin de ilk başta duanın gücüne, ardından büyük küçük demeden kardeşlerimize yardıma koşmamız gerekiyor. Ki çok iyi biliyoruz; yardımın büyüğü küçüğü diye bir şey yoktur. En başta bir duruştur bu: Mazlumun yanında olmak, varlığını hissettirmek. Yapılan her duanın, atılan en ufak bir yardım adımının bile anlamı çok büyük. Yüreğimizden kopan her dua göğe yükselip Ebrehe’nin filleri gibi Gazze sokaklarını çiğneyen zalimlerin tanklarına inecektir eninde sonunda. Gönlümüzden kopan her yardım, ebabillerin gagalarında taşıdığı minicik taşlar gibi inecektir katillerin başına.

Sevgili kardeşlerim;

Biz ecdadımızdan ve güzeller güzeli dinimizden öğrendik mazlumun yanında olmayı, zalime karşı durmayı. Ki bazı zamanlarda bu mazlumlar günümüz zalimlerinin atalarıydı. Avrupa’nın ilkellik ve karanlık yaşadığı dönemde uğradıkları haksızlık karşısında kucak açan bir ecdadın torunlarıyız biz.

Bu mevzuda konuştukça yüreğim daha da kanıyor, hüznüm daha da derinleşiyor. Bu nedenle bağışlamanızı rica ediyor ve hepinizi Filistinli kardeşlerimiz için saygı duruşuna ve katliama maruz kalan merhumların ruhuna Fatiha’ya davet ediyorum…

Evet, filistinde zulüm gören kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak adına yapılacak zerre miktarı bir yardımın bile çok büyük değeri olduğunu bilmeliyiz. Kelebek etkisi diyor buna sosyal bilimciler. Deniyor ki, dağ başındaki minik bir kelebeğin kanat çırpması dünyanın bir başka ucunda depreme vesile olabilir. İnanıyoruz ki, dualarımız ve yardımlarımız İsrail Devleti’nin kan ve ölüm heveslisi yetkililerinin zihninde yıkıma, Filistinli kardeşlerimizin yüreklerinde ise sabır ve mücadele gücüne vesile olacaktır.

Sevgili dostlarım;

Kötülüğün nasıl bir kötü etkisi ve sonucu oluyor ise, iyiliğin ve güzel hizmetlerin de bir kartopu etkisiyle çok daha büyük iyiliklere ve daha güzel hizmetlere vesile ve katkı olacağına inancımız tamdır. Kartalımız için hizmet startını verdiğimiz şu gündeki temel felsefemiz de budur: Biz inanıyoruz ki, Kartal’da kanadını çırpan bir Kelebek İstanbul’u, oradan da Türkiye’yi tetikleyen bir güzellik hareketi oluşturabilir. Ve 7 yıllık kısa bir süreye rağmen partimizin yaptığı güzel hizmetlere daha da güzellikler ekleyebilir.

Tarihin hemen her döneminde medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan güzel İstanbul’u hak ettiği makama oturturken bizim de Kartal adına bencileyin katkıda bulunmak ana gayemizdir. İnanıyoruz ki, güzel ve müreffeh bir Kartal, güzel ve müreffeh bir İstanbul demektir. İstanbul ise Türkiye…

Ak Parti’nin kıymetli hizmet sevdalıları;

Malum; üç etaptan oluşan bir koşu yapıyoruz…

İlk etap; biliyorsunuz çok değerli arkadaşlarımız ile aday adaylığı sürecimizdi. Sağ olsun halkımızın ve partimizin desteği ve teveccühü ile ilk etapta ipi göğüslemek bize nasip oldu. Fakat hepinizin de bildiği gibi, bu bir netice değil, başlangıçtı…

Şimdi ikinci etabın başında, ilk günkü kadar heyecan ve azim içindeyiz… İzninizle bu ikinci etap için yapmayı planladığımız şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum… Ve elbette yapmayacağımız şeyleri de…

Öncelikle sahip olduğumuz uyum ve birlik ruhundan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. Aday adaylığımız aşamasında sorulan ilk ve en fazla soru şuydu: Neden Ak Parti?

Tereddüt etmeden şöyle dedik her zaman;

AK PARTİ; çünkü halkımız ile aynı dili konuşuyor,

AK PARTİ; çünkü halkımız ile aynı coşkularla heyecanlanıyor,

AK PARTİ; çünkü milletimiz ile aynı acılara üzülüyor,

AK PARTİ; çünkü milletin pusulasıyla aynı pusulaya sahip…

Ve AK PARTİ; çünkü bu ülke için en iyisini yapmaya çalışıyor.

İşte bu aynılıklar ve en iyisini yapmaya çalışmaydı bizi bu saflara getiren. Milletimiz ile dilimiz aynı, heyecanlarımız aynı, coşkularımız, acılarımız, sevinçlerimiz aynı olduğu gibi pusulamız da aynıydı. Ve bu milletin en iyisine layık olduğuna inancımız tamdı.

Bu kardeşinizi yakından tanıyan dostlarımız var aranızda. Onlar da çok iyi bilir ki, Bekir Kılıç kendinden bahsetmeyi sevmez, yaptıklarını anlamaktan çok hazzetmez. Bu nedenle bugüne kadar gerek eğitim, gerek ticari, gerekse sosyal hayatımızda neleri yaptığımız anlatarak vaktinizi almak istemiyorum.

Bir hizmet koşusunun ikinci etabına başladığımız şu anda, atacağımız her adımın, yapacağımız her hizmetin öncelikle Kartal için olacağını bilmenizi istiyorum.

Epey bir süreden beri ekip arkadaşlarımla beraber Kartalımızın sorunları ve çözümlerine dair epey çalışmalar yaptık. Bunun için projeler ve çözümler ürettik. Allah nasip ederse bunların hepsini teker teker uygulayacağız.

Ancak elbette yetmez.

Kartal adına en iyisi için yapacaklarımızı elbette 40 yıldan beri aranızda yaşayan bir kardeşiniz olarak bizzat gözlemlerim, değerli hemşerilerim ve bu işin uzmanlarına danışarak hazırladık.

Bununla beraber, bugünden itibaren ekiplerimiz hep halkın arasında olacak, sorunları dinleyecek ve hızla bu sorunlar –eğer mevcut çözüm paket ve projelerimizde yer almıyorsa- hızla çözüme yönelik yaklaşımlarda bulunulacak.

Bu yola çıkarken şaşmaz bir sağduyuya sahip olduğuna inandığımız halkımıza güvenerek, onların samimi ve ehil olana imkan vereceklerini düşünerek girdik. Bu nedenle işimiz zor lakin içimiz son derece rahat.

Değerli kardeşlerim;

İzin verirseniz konuşmamın bu bölümünde birkaç teşekkür ile Kartalımıza hizmet edenlere şükranlarımı sunmak isterim. Başta değerli başkanımız Sayın Arif Dağlar olmak üzere bugüne kadar Kartal’a hizmet eden herkese ilçemiz ve şahsım adına şükranlarımızı sunuyorum. Amacımız bir hizmet yarışı olarak gördüğümüz bu bayrağı onlardan aldığımız noktadan daha yukarılara taşımak ve bizden sonra geleceklere başımız dik, içimiz rahat olarak teslim etmektir. Biz, makamları bir hizmet vesilesi olarak görüyoruz, bir ulaşma noktası değil.

Bu yola çıkmaya karar verirken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin benimsediği sürekli gelişim politikasından hareketle, yerel seçimlerde de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin “Hizmet Odaklı Aktif Belediyecilik” anlayışı çerçevesinde hizmet vermek istedik. Halkımızın da buna ihtiyaç duyduğuna inanıyoruz.

İşimizin zorluğunun farkındayız, lakin aldığımız kültür ve bireysel eğitim-deneyimlerimiz ile birikimlerimizin de farkındayız.

Örneğin ecdadımızın bize bıraktığı idareci ölçülerini çok iyi biliyoruz. Bu sebeple şimdi size güncel bir dil ile stratejimizi anlatmak yerine biraz geçmişe götürerek tarihten örnek vererek seslenmek isterim.

Cihan devletini madden ve manen kucağında büyüten ulular ulusu Edebalı damadına üstlendiği misyonu anlatmak için şöyle demişti:

“Ey oğul, artık Bey’sin!

Bundan sonra

öfke bize, uysallık sana.

Güceniklik bize, gönül almak sana.

Suçlamak bize, katlanmak sana.

Acizlik bize, hoş görmek sana.

Anlaşmazlıklar bize, adalet sana.

Haksızlık bize, bağışlamak sana...” demiş,

Şöyle devam etmiş büyük âlim;

“Ey oğul, sabretmesini bil,

vaktinden önce çiçek açmaz.

Şunu da unutma;

insanı yaşat ki devlet yaşasın.”

Seçim ve hizmet kampanyamızda

Karalayan değil; takdir eden;

Kulağını tıkayan değil; dinleyen,

Bireysel olarak karar alan değil; ekibine, partisine ve halkına danışarak çalışan,

Eleştiren değil; hizmet eden,

İyiyi değil; en iyiyi hedefleyen,

bir strateji takip edeceğimizi buradan ilan ediyorum.

Ve projelerimiz…

Sevgili yol arkadaşlarım;

Bu göreve talip olurken dosyalar dolusu proje ve çözümlerimiz hazırlamış, gerekli araştırmaları, kaynakları, çözüm yöntemlerini geliştirmiştik. Elbette bunları yeterli görmüyor ve çok daha fazlası için kolları sıvamış bulunuyoruz.

Ama sabrınıza sığınarak hemen kısa başlıklar halinde değerli Kartal halkı ile paylaşıp, hizmete sokacağımız projelerden bahsetmek istiyorum:

KARTAL ULAŞIM PROJELERİ

Ulaşım Ağının Anadolu’daki Merkezi, yeni bir Kartal için…

KARTAL KENT PARKI PROJESİ

Daha keyifli ve yeşil, yeni bir Kartal için…

KARTAL KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Cazibe merkezi, yeni bir Kartal için..

KARTAL 2. ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İstanbul’un gözbebeği, yeni bir Kartal için…

KARTAL KENTSEL YENİLEME PROJESİ

Daha modern, yeni bir Kartal için…

KARTAL SAHİL VE GELENEKSEL ÇARŞI GELİŞTİRME VE YENİLEME PROJESİ

Ekonomisi ve sosyal ilişkileri canlı, yeni bir Kartal için…

KARTAL’DA BULUNAN OKULLARIN YENİLENMESİ VE OTOPARK PROJESİ

Depreme dayanıklı, yeni bir Kartal için…

KARTAL TABİAT PARKI PROJESİ

Doğayla iç içe, yeni bir Kartal için…

DİLENCİLİĞİN ÖNLENMESİ PROJESİ

Yoksulluğu yenmiş, yeni bir Kartal için…

MADDE BAĞIMLILIĞININ ÖNLENMESİ PROJESİ

Potansiyel suçlulardan arınmış, yeni bir Kartal için…

MESLEK EDİNDİRME PROJESİ

Çalışkan, yeni bir Kartal için…

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE İŞSİZLİĞİN ORTADAN KALDIRILMASI PROJESİ

İstihdam olanakları zengin, yeni bir Kartal için…

KARTAL’DA BULUNAN TÜM OKUL VE CAMİLERİN GENEL BAKIMININ ÜSTLENİLMESİ PROJESİ

Bakımlı, yeni bir Kartal için

EĞİTİME KATKI PROJELERİ

AİLE YAPISINI GÜÇLENDİRMEYE YÖNELİK PROJELER

……..

E-BELEDİYE/E-KARTALIM PROJESİ

………

SAĞLIK PROJELERİ

……………

ENGELLİLERİ ÜRETKEN KONUMA GETİRME PROJESİ

…………………

Öncelikli amacımız değerli halkımıza Kartal için yapacağımız hizmetleri anlatmak ve onlardan yetki talep etmek olacaktır. Gönülden inanıyoruz ki, değerli Kartal halkı şaşmaz sağduyusu ile kendisine ve kentine hizmet verecek olan en doğru kişilere ve partilere görev verecektir.

Ki koşusunu yaptığımız etabın üçüncüsü o zaman başlayacaktır. İnşallah o zaman da yine bir araya gelecek ve beraberce meşveret içinde sözünü verdiğimiz tüm hizmetleri uygulamaya başlayacak ve Kartal için en iyisini yapmaya çalışacağız.

Arkadaşlar, adaylığım kesinleştikten sonra sayın genel başkanımız kendisi bizzat cebimden arayarak aynen şunu söyledi: kartal’da hedefiniz % 60 oy almaktır. Genel başkan hedefi gösterdi. Çıtayı işaret ettiği yere çıkarmak artık hepimizin boynumuzun borcudur.

2004 yılı yerel seçimlerinde ilçemizdeki oy oranımız %  41.53, % 42 diyelim. % 60 hedefine ulaşabilmemiz için her mahallede asgari % 18’lik bir artışa ihtiyacımız var. Genel seçimlerde partimizin en düşük oy aldığı kordonboyu mahallesinin mahalle başkanı Muzaffer kardeşimiz aramız da mı? Kardeşim, mahallenizde % 21.54 iyi bir başarı ancak, bu oranı Allahın izniyle % 40’açıkarabileceğinize inanıyorum.

Cevizli mahallesi başkanı Oktay kardeşim, % 58 oy oranı için sizi tebrik ediyorum . Sanırım siz ne demek istediğimizi anladınız .Evet cevizli için hedefimiz % 70’i aşmalı.

Gençlik Kolları başkanı Muhammer Bey kardeşim, biliyorsunuz  bu sene ilk kez oy kullanacak 15 bin gencimiz var. Onların dilinden en iyi siz anlarsınız. Bu kardeşlerimizin oylarını  alacağınıza inancım tam. Siz gençlerden öğreneceğimiz çok şey var. Şaşırmayın, siz bizden her zaman öndesiniz.

En önemlisini en sona bıraktım. Kadın Kolları başkanımız Mine hanımefendi kardeşimiz. Nasıl canı gönülden çalıştığınızı uzun zamandır duyuyoruz. Kadın kollarımızın duyarlı, incelikli ve içten çalışmaları benim için çok ama çok değerli. Sizden de öğreneceğimiz çok şey var. Siz hanımlar siyasette dengeyi, sabrı, sevgiyle hizmet etmenin gücünü en iyi bilenlersiniz. Kartal’da 159.330 kadın seçmenin öncelikle seçime katılmasını, sonra da en az % 60’ının partimize oy vermesini sağlayacağınıza gönülden inanıyorum.

Adaylığım kesinleştiği andan bu ana kadar, öncelikle baş tacımız olan hanım hemşehrilerimiz olmak üzere gözümüzün ışığı gençlerimiz, dualarıyla güç bulduğumuz yaşlılarımız, Allah’ın hepimize kıymetli birer emaneti olan özürlülerimiz ve tüm Kartal’lı kardeşlerimiz için hak ettikleri en iyi hizmetleri sunacak olmanın müthiş heyecanını yaşıyorum. Çünkü bu en büyük hayalimdir.

Halkımız bizi göreve getirdiği  taktirde,

Kartal İlçesini,

             Huzur, mutluluk ve güven içerisinde yaşanabilir,

             Geleneksel sosyal hayat ve modern alt ve üst yapı bileşimi kent değerlerinin sağlanacağı,

             Anadolu Yakasının Kent merkezi rolünün üstlenileceği,

             Ak Parti misyonunun değişmez biçimde benimseneceği,

konuma taşıyacağımıza inancımız tamdır.

Ak Parti teşkilatının vefakar mensupları olarak çok iyi bildiğiniz bir prensibimizi bir kere daha tekrarlamak isterim. Bizim gücümüz birliğimizdir. Şu an gözlerinize bakıyorum ve orada gördüğüm hizmet heyacanı ile manen şarj oluyorum. Bu kardeşinizi böyle safiyet ve samimiyetle bağrınıza bastığınız için hepinize minnettarım. Beni bahtiyar ettiniz.

Burada Hazreti Mevlana’nın duygularıma tercüman olan dizelerini sizinle paylaşmak istiyorum.

Diyor ki Mevlana,

Şu beş duyudan, altı yönden
Varını yoğunu birliğe çek, birliğe.
Kendine gel, benlikten çık, uzak dur,
İnsanlara katıl, insanlara,
İnsanlarla bir ol.
İnsanlarla bir oldun mu bir madensin, bir ulu deniz.
Kendinde kaldın mı bir damlasın, bir dane.

İşte böylesi zor bir koşuya başlamanın heyecanı içinde sizlere seslenmenin tarifsiz mutluluğunu yaşarken, gösterdiğiniz sabır ve anlayış için şükranlarımı sunuyor ve son söz olarak yine bilgeler bilgesi Şeyh Edebalı’ya müracaat ediyorum:

“Ey oğul, işin ağır,

işin çetin, gücün kula bağlı.

Allah yardımcın olsun... “

Gayret bizden, muvaffak etmek yüce yaratandandır…

Hepinizi saygıyla selamlıyorum…

Bekir Kılıç