loading.gif
mobile-banner-bg

HÜRRİYET MAHALLESİ'NDE TAPU MÜJDESİ

...
10 Haziran 2010 - Perşembe

İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile Kartal İlçe Başkanımız Av. Temurhan Yıldız Hürriyet Mahallesi’ndeki ev ve arazilerin mülkiyet sorunu ile ilgili vatandaşlarımıza bilgi verdiler.

 

Kartal Hürriyet Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya başta İl Başkanımız olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, Kartal İlçe Başkanımız Temurhan Yıldız, AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ergün Turan ve vatandaşlar katıldı.
 
 
HALKIN İSTEĞİNE, İRADESİNE VE BEKLENTİSİNE AYKIRI HİÇBİR FAALİYETE İMZA ATMADIK
 
Hürriyet Mahallesi Dilek Düğün Sarayı'nda, mahallenin mülkiyet sorunu ile ilgili düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanımız, “29 Mart seçimleri öncesi dosyalar üzerinden bir sürü şey söylendi. İftiralar ve karalama kampanyaları yürütüldü. Oysa, milletle olan bağından emin olan AK Parti ve adaylarımız, bütün bu iftiralarla, karalamalarla hiçbir zaman uğraşmadı. Bugün dönüp baktığımızda iftiralardan oluşan dosyalarla ilgili olarak yargıya intikal etmiş tek bir konu bile yoktur.” dedi.
 
Bu iftiralardan bir tanesinin de ‘kentsel dönüşüm’ projesi adı altında insanların evlerinin elinden alınacağı iddiaları olduğunu söyleyen İl Başkanımız şunları söyledi: “Maalesef bu iftiralar, bazı vatandaşlarımız nezdinde karşılık buldu. Ancak biz seçim öncesinde de söylediğimiz gibi halkın isteğine, iradesine ve beklentisine aykırı hiçbir faaliyete imza atmadık ve bundan sonra da atmayacağız. Bunun bir kanıtı olarak da bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’la birlikte tapu probleminize çare olacak çalışmaların başlatıldığını sizlerle paylaşmak üzere buradayız.”
 
İl Başkanımız, “Kartal, bu dönem iki farklı siyasi anlayışı görme imkânını buluyor. Yalan ve karalama üzerine siyaset yapanların, bu yalan ve iftiralarını ortaya çıkarmak bizim görevimiz. Bugün de bu anlayışla sizlerin karşınızdayız. Sorun olarak karşımıza çıkan her meseleyi sizlerle gönül gönüle, el ele vererek çözeceğiz, çözmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.  
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ŞEHRİN HER NOKTASINDAN SORUMLUYUM
 
Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Topbaş, İstanbul’da yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler verirken, Kartal'a metro getirdiklerini, 2011'de deneme seferlerine başlanacağını söyledi. Anadolu'dan uzun yıllar göç alan kentte, düzensiz ve plansız yapılaşmanın bulunduğuna dikkati çeken Topbaş, arzu ve isteklerinin İstanbul'u düzenli bir hale getirmek olduğunu kaydetti.
 
Yerel seçimlerden önce bu mahallere gelip sorunların çözüleceğine ilişkin bilgiler verdiklerini, ancak halkın zafiyeti üzerinden siyaset yapanların, halka, 'yerlerinin birilerine peşkeş çekileceğine ilişkin' birtakım sözler söylediğini dile getiren Topbaş, bugün bu toplantıdan rahatsız olanların bile olduğunu ifade etti. Topbaş, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrin her noktasından sorumlu olduğunu ve oralara gidip konuşma yapabileceğini söyledi.
 
TAPULARINIZI 1-2 AY İÇİNDE ALMAYA BAŞLAYACAKSINIZ
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Topbaş, uzun süredir var olan Kartal Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerinin tapu sorunları ile ilgili olarak, vatandaşı mağdur etmeden bir çözüm üretme gayreti içerisinde olduklarını kaydederek, 78 bin metrekare alanı kapsayan bu iki mahallede 50 bin insanın yaşadığını anlattı. Buradaki yaşam alanlarının bir kısmının tapu tahsisli olduğunu, ancak bir kısmında bunun bulunmadığını dile getiren Topbaş, ilk etapta tapu tahsisli 78 adet yerin tapularının verileceğini kaydederek, ''Kartal Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerinde mülkiyet sorunu yaşanıyor. Tapu sorunlarınızı çözmek için çalışmaları yapıyoruz. Tapularınızı 1-2 ay içinde almaya başlayacaksınız.'' diyerek vatandaşlara tapularını alacaklarının müjdesini verdi. Topbaş, tapuların satış bedellerinin de 200 liranın altında olacağını belirterek, devlet olarak bunu yaptıklarını, mahallelilerden de yapılacak imar planlarına uygun davranmalarını beklediklerini söyledi.