loading.gif
mobile-banner-bg

İBB Başkan Adayımız Murat Kurum Kartal'da

...
27 Şubat 2024 - Salı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murat Kurum ve Kartal Belediye Başkan Adayımız Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal’ın Soğanlık Mahallesi Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

İBB Başkan Adayımız  Murat Kurum ve Kartal Belediye Başkan Adayımız Mimar Hüseyin Karakaya seçim vaatlerini ve projelerini Kartal’ın Soğanlık  Meydanı’nda açıkladı.  Düzenlenen mitingde selamlama konuşması yapan  İlçe Başkanımız Nimet Gündoğdu, MHP Kartal  İlçe Başkanı Zübeyir Kurt ve Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Halit Karaaslan ‘ın ardından Kartal Belediye Başkan Adayımız Mimar Hüseyin Karakaya Kartal’da yapacakları projeleri anlattı. 

Belediye Başkan Adayımız Mimar Hüseyin Karakaya “Yeniden Kartal” diyerek, Kartal’ımızı zirveye taşımak, 15 yıldır  köye dönen bu eşsiz ilçenin, sorunlarını, dertlerini bilerek çıktığımız bu yolda   öncelikle Kartal’da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Kartal'ın ulaşım sorunlarına çözümler üretecek şekilde alternatif yol, köprü ve kavşak projeleri yapacağız. Trafiği rahatlatmak adına sürdürülebilir ulaşım projelerini hayata geçirecek, akıllı şehir çözümleriyle trafik yönetimini iyileştireceğiz.  Kartal’ımız da vatandaşlarımıza sporun her dalına ulaşma imkanı sağlayacağız. Spor tesisleri kurarak gençlerimizin ve yetişkinlerimizin spor yapma imkanlarının artırılması için çalışacağız. Ayrıca, kentimizin gurur kaynağı ve birliğimizin markası  Kartalspor’u eski başarılı günlerine kavuşturacağız. Kartalspor'u en üst lige taşımak ve ilçemizi ulusal arenada temsil etmek için kararlılıkla çalışacağız.Kartal'da iş imkanlarını arttırmak için yerel girişimcilere destek sağlayacak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesini teşvik edecek politikaları hayata geçireceğiz.

Kartal, her bireyin hak ettiği yaşam kalitesine ulaşabileceği bir şehir olmalıdır. Engellilerin hiçbir engelle karşılaşmadan yaşayabilecekleri, her alana rahatça erişebilecekleri bir kent vizyonuyla hareket ediyoruz.

 Sokak hayvanlarının refahını sağlamak ve onların haklarına saygı göstermek, belediyemizin önceliklerinden biridir. Sokak hayvanlarının beslenmesi, barınması ve tedavisi için sokak hayvanı yaşam merkezleri kuracak, yerel hayvan koruma dernekleri ve gönüllülerle işbirliği içinde çalışarak onların yaşam koşullarını iyileştirecek barınak projemizi hayata geçireceğiz. 

Vizyon projelerimiz arasında yer alan Kentsel dönüşüm,Taş Ocağı Millet Bahçesi,Kartal Spor Stadı,Kartal Spor Meydanı,Deniz Kartalı,Kent Kütüphanesi,Kartal Gözü Seyir Terası  ve daha bir çok  projelerimizİ 1 Nisan tarihinden itibaren siz saygıdeğer Kartallı hemşehrilerimizİn desteği ile  inşa edeceğiz.

Kartal Belediye Başkan Adayımız Mimar Hüseyin Karakaya’nın ardından vatandaşlara seslenen İBB Başkan Adayımız Murat Kurum konuşmasına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, ileterek başladı.

Kartal’ın 31 Mart seçimlerinde güçlü bir şekilde Cumhur İttifakı’na destek vereceğini ifade eden Kurum, “Bu meydan, Kartal’ımız bugün bize çok şey söylüyor. 50 gündür 39 ilçemizin tamamında, gittiğimiz her yerde şunu net bir şekilde görüyorum. İstanbul artık tamam demiştir, Kartal, kararını vermiştir. Bu meydan tıpkı 28 Mayıs’ta olduğu gibi zaferimizi müjdeliyor. Bu meydan ‘Yeniden İstanbul’ diyor. ‘Hepimizin İstanbul’u diyor. ‘Eserlerin İstanbul’u diyor. ‘Cumhur İttifakı’ diyor. Biz de diyoruz ki bu seçimlerde Kartal herkese çok büyük ders verecek. Kartal, yeniden İstanbul diyecek, yeniden sandıkları patlatacak, yeniden rekorlar kıracak.” şeklinde konuştu.

“1 Nisan’da beş yıldır yüzü gülmeyen İstanbullu hemşehrilerimizin yüzünü güldürmeye, annelerimizin, babalarımızın, büyüklerimizin duasını almaya geliyoruz” ifadelerini kullanan Kurum, “31 Mart’tan sonra her evladımızın geleceğe dair umudu biz olacağız. İstanbul’un yeniden dirilişine hep birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

 “Milletimizle el ele vereceğiz ve verdiğimiz sözü yerine getireceğiz”

Uzun yıllardır Kartal’ı yöneten CHP’li yönetimin vatandaşlara hizmet götürmediğini sözlerine ekleyen Kurum, “Ne CHP’li mevcut İBB yönetiminin ne de Kartal Belediyesi’nin bu şehirde tek bir çakılı çivileri dahi yok. Biz diyoruz ki 650 bin konutu dönüştüreceğiz. Onlar diyorlar ki ‘Ne gerek var, olmasa da olur. Nasıl yapacaksınız?’ Bal gibi de yapacağımızı çok iyi biliyorlar. Bu yüzden endişe ediyorlar, korku yaşıyorlar ve nasıl yapacaksınız diyorlar. Afetlerden sonra nasıl yaptıysak, asrın felaketinden sonra nasıl yaptıysak, öyle yapacağız. Afetlerden 2 saat sonra deprem bölgelerindeydik. Beraber ağladık beraber üzüldük. Milletimizin yanında olmamız lazım dedik. Elazığ’da Malatya’da 1 yılda konutlarımızı bitirdik. Kastamonu’da Bartın’da olan sellerde halkımızın yanında oldu. Giresun’da öyle. Eserlerimiz orada. 

Asrın felaketinden sonra da oradaydık. Gidip oralarda selfie çektirmedik. 3 ayda 180 bin konutun inşasını gerçekleştirdik. Milletimize söz verdiğimiz gibi 15 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle teslimleri yaptık. Hani bitmezdi, hani yapamazdık, hani konutlar bitmezdi. Bari depremzedelerin mutluluğuna ortak olun. Neden hala polemik peşindesiniz?

Kartal’da Orhantepe’de bir binamız yıkıldı. Biz yine oradaydık. Günlerce kaldık ve hep o apartmanımız Yeşilyurt Apartmanı’mız için çalıştık. Kartal’da tarihinde yapılmamış dönüşümü yaptık. Kartal bizi bilir. Murat Kurum ‘burada dönüşüm yapılacak’ diyorsa milletiyle el ele verir ve yapar. Bizim gerçeklerimize onların hayalleri bile ulaşamaz.” diyerek mevcut yönetime yüklendi.