loading.gif
mobile-banner-bg

İl başkanımız Arenaya İndi‏

...
27 Nisan 2012 - Cuma

İl başkanımız Arenaya İndi‏

AK Parti İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İstanbul 4. Olağan İl Kongresiyle ilgili olarak Anadolu Ajansı’na konuştu.
AK Parti'nin İstanbul 4. Olağan Kongresi, ''Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk'' temasıyla 27 Mayıs Pazar günü Türk Telekom Arena'da yapılacak.
İl Başkanımız Aziz Babuşcu, yaptığı açıklamada, 4. Olağan Kongre'nin 27 Mayıs'ta Türk Telekom Arena'da yapılacağını belirterek, ilçe kongrelerini çok büyük salonlarda yaptıklarını, ilçe kongrelerinde bile bazı partilerin büyük kongrelerini aratmayacak tarzda coşku ve heyecan yaşandığını, salonlara sığmayan kalabalıklar görüldüğünü anlattı. İlçe kongrelerinin spor salonlarına sığmadığını, bu nedenle de il kongresini stadyumda, hem de Türk Telekom Arena gibi en büyük stadyumlardan birinde yapmanın ilçe kongrelerinden sonra iyi bir final olacağını düşündüklerini ifade eden İl Başkanımız Babuşcu, stadyumda muhteşem bir kongre yapmayı düşündüklerini söyledi.
Stadın kapasitesinin koltuk olarak 52 bin kusur olduğunu, sahayı da kullanacaklarını, 80 bin katılımcı hedeflediklerini ve bu yönde çalıştıklarını belirten İl Başkanımız Babuşcu, ''İnşallah o sayıyı da bir araya getirip, coşkulu bir kongre yapacağız'' dedi.
Bundan önceki kongrelerin de büyük mekanlarda yapıldığını ifade eden İl Başkanımız Babuşcu, ''Bu daha farklı, benim açımdan da çok farklı. Seçimlerden sonra teşkilatımızın ortaya koyduğu performans, ilçe kongrelerimizdeki heyecan, coşku... Bütün bunları ancak Türk Telekom Arena gibi bir yerde taçlandırmanın, finali orada yapmanın anlamlı olacağını duşundum'' diye konuştu.
İl Başkanımız Aziz Babuşcu, ilçe başkanlarıyla bir araya gelip, zihinsel hazırlığını yaptıklarını ve sonrasında da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu niyeti arz ettiklerini anlatarak, Erdoğan'ın da onay vermesiyle çalışmalara başladıklarını aktardı.
İl Başkanımız Babuşcu, ''Kongrenin ana teması ne olacak?'' sorusu üzerine, AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: ''Ana temamız şu; ilçe kongrelerinde de bunu yaptık. Kongrelerimizde, AK Parti'nin, herkesin kendini ifade edebileceği, siyaset yapmak isteyen herkesin kendine yer bulabileceği bir parti ve siyaset zemini olduğunu vurguladık. 'Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk' sloganı etrafında yoğunlaşacağız. Ana temamız bu olacak. Bu tema etrafında ceşitli tribün şovları sergilenecek.
Kongrelerde de belli bir disiplin ve hiyerarşik yapının esas olmasını isteriz ama ilçelerimizi daha özgün ve özgür olmaları konusunda serbest bırakacağız. Her ilçe kendine tahsis edilen tribündeki alanda kendi özel coşkularını paylaşabilecek. Bu alanlarda ilçeleri kendilerini ifade etmeleri anlamında serbest bırakacağız.''
İlçe kongrelerinde de siyasette yenilenmeyi, yeni arkadaşlara fırsat sunmayı ilke olarak benimsediklerini hatırlatan İl Başkanımız Babuşcu, şöyle konuştu:
''İlçe kongreleriyle  İstanbul'da teşkilatları yüzde 48,5 oranında yenilemiş olduk. Yeni ilçe yönetimlerinde yeni arkadaşlar var. Aynı anlayışla il kongremizde de gerçekleştireceğiz. Yeni arkadaşlarımızın siyasette yer almasına fırsat sunmaya çalışacağız. Bu ana temadan sonra ikinci olgumuz,yenilenme esasında olacak. Üçüncü olgu ise teşkilatlar arasındaki genel uyum, bizim için olmazsa olmazdır. Uyum teşkilatın temel ilkelerinden birisi olacak.
Bu donem yönetim kuruluna davet edeceğimiz, yönetim kurulunda görev alacak arkadaşlarımızdan çok daha fazla mesai ve performans bekleyeceğiz. Bunu da liste konuşmasını yaparken kendilerinden isteyeceğiz. Yönetim kurulu üyelerimizden kendilerine verilecek sorumlu oldukları ilçelerde bütün çalışmalara nüfuz eden, bütün çalışmalarda var olan bir performans ve mesai bekleyeceğiz.''
İl Başkanımız Babuşcu, ''Seçime tek liste ile mi girilecek?'' sorusunu ''Şu anda görülen o. O zamana kadar bir başka seçenek gündeme gelirse değerlendiririz, bizim için fark etmiyor'' diye cevaplandırdı.
''Kongrede değişik bir pankart, şov görecek miyiz?'' sorusu üzerine Babuşcu, ''Arkadaşlarımız, farklı slogan çalışmalarıyla birlikte tribün şovları da hazırlıyor. Bunlar şu anda teorik olarak hazırlık aşamasında. Belki o günün sürprizi olması daha doğru olur'' dedi.
İl Başkanımız Aziz Babuşcu, ''Kongre için yeni bir şarkı hazırlandı mı?'' sorusuna, ''Yeni bir şarkıya ihtiyacımız yok. O şarkı (Aynı yoldan geçmişiz biz/Aynı sudan içmişiz biz) çok başarılı oldu seçimlerde. Belki o şarkıyı Türk Telekom Arena'da 80-100 bin kişiyle söylemek çok daha anlamlı olacaktır'' şeklinde cevap verdi.