loading.gif
mobile-banner-bg

İL BAŞKANIMIZDAN CHP'YE BOMBA GİBİ BİR BELGE DAHA

...
19 Eylül 2009 - Cumartesi

Düzenlediği bir basın toplantısı ile CHP’nin İstanbul’daki sel felaketi ile ilgili iftira boyutunu bile aşan iddialarına belgelerle yanıt veren İl Başkanımız Aziz Babuşcu,

İL BAŞKANIMIZDAN CHP’YE BOMBA GİBİ BİR BELGE DAHA

Düzenlediği bir basın toplantısı ile CHP’nin İstanbul’daki sel felaketi ile ilgili iftira boyutunu bile aşan iddialarına belgelerle yanıt veren İl Başkanımız Aziz Babuşcu, Habertürk ekranları aracılığı ile de önemli bir bilgiyi paylaştı. Konuşmasında, tansiyonu yükseltmek istemediklerini ancak karalamayı, suçlamayı kendilerine siyaset biçimi benimseyenlere sessiz de kalamayacaklarını söyleyen İl Başkanımız, “Gürsel Tekin "İstifa ederim" dediği hususla ilgili ortaya belge çıkmış olmasına rağmen istifa etmiyor. Kurumsal bir dava açmadıklarını söylüyor. Ayrıca illiyet açısından böyle bir dava açmaları mümkün değil. Bir bağ bir ilinti olan kişiler dava açabiliyorlar. Tekin'in sığındığı gerekçeler kurumsal olarak açılmamış olarak düşünüyorlar.” diye konuştu. 

 
Gürsel Tekin’in daha önce yaptığı “İstanbul'da CHP kazanmazsa istifa edeceğim" açıklamasını hatırlatan İl Başkanımız, “Bugün çoktan istifa etmiş olması gerekiyordu. Siyasette ilkeli olmak önemli bir meziyettir.” dedi. Sel felaketinin ardından AK Partili belediyeler var gücü ile çalışırken, Baykal ve Tekin’in kanal kanal dolaştığını söyleyen İl Başkanımız, CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin yapacağı bir satışla ilgili de önemli bir bilgi verdi. İl Başkanımız, “Bize, dere ıslah çalışmalarını engellemekle rant sağlamak gibi ilkel suçlamalar yapan Tekin ve Baykal ile ilgili farklı bir şey söylemek istiyorum. Dere ıslahıyla ilgili bir satılış kararıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için konuşuyorum. TOKİ'den, kamu hizmet binası olarak hibe ile Kadıköy'e geçen; fiilen şu anda hayvan barınağı olarak kullanılan ve Kurbağalı Dere kolu üzerinde bulunan yeri Kadıköy Belediyesi bugün satacak. Satış kararı alınmış.” açıklamasında bulundu. İl Başkanımız konuşmasını şu ifadeler ile sürdürdü: “TOKİ'den hibe ile geçen 54 bin 852 metrekarelik alan kamu hizmet alanı olmuş olmasına rağmen ve fiilen hayvan barınağı olarak kullanılan Kurbağalı Dere kolu üzerindeki bu araziyi Kadıköy Belediyesi nasıl satacak? Burayı alacak olanlar kamu hizmet alanını hangi niyetle alacaklar? Kime peşkeş çekecekler diye sormak istiyorum. Bura Kurbağalı Dere üzerinde bir yer. Bura da önemli. Her vesileyle mahkemeye koşan Şehirler Odası ve Mimarlar Odası'nın nerede olduğunu merak ediyorum.”
 
Ümraniye Belediyesi’nin satışın durdurulması için başvuru yaptığını belirten İl Başkanımız, “Ümraniye Belediyesi'nin başvurusu üzerine durdurma kararı olmuş olmalı. Kamu adına bir alanın satılmasına Ümraniye Belediyesi belki engel olmuş olabilir." şeklinde konuştu.