loading.gif
mobile-banner-bg

KARTAL BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR?

...
17 Temmuz 2009 - Cuma

Kartal Belediyesi, ‘İşçinin maaşını ve tazminatlarını ödemedi, geliri olmayan ailelere yardımı kesti, Belediye Başkanı Öz, sürekli tatilde, bir siyasi parti gibi hareket ediyor, Kartalspor’u gözden çıkardı’ iddialarıyla çalkalanıyor.

 Kartal Belediyesi, ‘İşçinin maaşını ve tazminatlarını ödemedi, geliri olmayan ailelere yardımı kesti, Belediye Başkanı Öz, sürekli tatilde, bir siyasi parti gibi hareket ediyor, Kartalspor’u gözden çıkardı’ iddialarıyla çalkalanıyor

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve ekibinin  görevi devralmasının üzerinden üç ay gibi çok kısa bir süre geçmesine rağmen, Kartal Belediyesi’nden kötü kokular yükselmeye başladı. AK Parti Kartal ilçe Başkanımız Av.Temurhan Yıldız, Kartal Belediyesi’nin  bir kamu kuruluşu ciddiyetinden çok uzak bir şekilde yönetildiğini, üç aylık gibi kısa bir zamanda ilçe halkından rekor düzeyde şikayet geldiğini dile getirdi.
İlçe Başkanımız Av.Temurhan Yıldız özetle şu açıklamalarda bulundu:

İŞÇİ VE EMEĞE SAYGI MI?
Üç aylık süre zarfında Kartal Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan takriben 70 kişinin iş akitleri fesh edilmiştir. Bunların birçoğu tazminatlarını alamamıştır. Kendileri ve aileleri mağdur olmuştur. Kendileri işçiye ve emeğe saygıdan bahsediyorlar; işçinin maaşını ve tazminatını ödemiyorlar. Bir kamu kuruluşu ciddiyetinden uzak kendi ideolojilerinden  farklı düşünen çalışanları istifa ettirmek için her türlü yolu deniyorlar. Kütüphanede çalışan arkadaşları temizlik işinde yani çöp toplamak için şirkete çağırdılar. Böyle bir şey olabilir mi?

600 TL YARDIM PLAVRAYMIŞ
Kartal Belediyesi seçimlerden önce fakir ve geliri olmayan ailelere her ay 600 TL yardım yapacağını dile getirmişti. Hatta Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı açıklamayı yapmıştı. Bu vaadlerle seçime gittiler.

Kartal Belediyesi, Mayıs meclis gündeminde bizim 2006’da belirlediğimiz’asgari geçim seviyesi’ dediğimiz 750 TL’nin altında geliri olan aileler belediyeden yardım alabiliyordu. Artması gereken bu rakam .Kartal Belediyesi tarafından TÜİK( Türkiye İstatistik Kurumu)’in belirlediği açlık sınırının altına çekilmeye çalıştılar. Bu oran 255TL’dir. Yani Kartal Belediyesi diyor ki: 255 TL’nin altında geliri olan aileler sadece bu yardımı alabilecek. Seçimden önce hiçbir geliri olmayanlara ayda 600 TL vermeyi vaad edenler daha sonra bu sınırı 255 TL’nin altına çektiler. Ak Parti meclis üyelerimizin itirazları sonucunda  bu miktar  550 TL  olarak tekrar gündeme getirildi ve bu miktar üzerinde karar verildi. Ancak isterdik ki iki yıl 750 tl üzerinden işlem yapılmış olan bir belediyede bu miktar artırlsın veya aynen devam edilsin.Bu durum aslında gösteriyor ki CHP adaylarınca seçim öncesinde verilen sözler ve vaatler uygulama olarak karşımıza çıkmayacak.Çıkacak olsaydı 600 tl vereceğiz deyen kişilerin ,bu miktarı 255 tl olarak bırakın sunmayı ,düşüncelerinden bile geçirmezlerdi.Demek ki söylenenler  meydanlarda kaldı.

 

3 AYIN YARISI TATİLDE GEÇTİ
Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz göreve başladığı günden bu yana yani üç aylık süre zarfında 1.5 ay izin yapmıştır. Vatandaş Belediye Başkanı’nı göremiyor. Eğer üç ayın yarısını tatilde geçiriyorsa onun yerine Belediye Başkanı sıfatıyla kim belediyeyi yönetiyor. Vatandaşın bunu bilmesi gerekiyor. Bu devlet işidir. Ben olmasam da yürür mantığı doğru bir şey değildir. Belediye Başkanı sıfatıyla halktan oy isteyen belediye başkanıdır. Başkası Belediye başkanı sıfatıyla halkın karşısına çıkmamış. Belediyede neler olduğundan haberi bile yoktur. Ama üç aylık süre zarfında sen birbuçuk ay tatil yaparsan haberin olmaz.

BELEDİYE SİYASİ PARTİ GİBİ
Bir kamu kuruluşu olan Kartal Belediye Başkanlığı idolojik ve siyasi pankartlar asıyor. Kartal Belediyesi bir kamu kurumu ciddiyetinden uzak, bir parti gibi hareket etmektedir. Bir kamu kuruluşu ‘2 Temmuz’u... unutmadık unutturmayacağız’ gibi pankart asıyor. Elbette kınıyoruz 2 Temmuz’da Sivas’ta yaşanan katliamı ;ancak bir  kamu kuruluşunun bunu yapması, kutuplaşmaya ve kamplaşmaya hizmet eder. Belki belirli bir kesime mesaj vermiş olabilirsin. Ama mesaj verirken bunu bir kutuplaşmaya sebebiyet verdiğini düşünmek lazım. Kaldı ki bu senin işin değil sen bir kamu kuruluşusun. Kartal’a bir CHP Milletvekili geldiği zaman belediyenin imkanları seferber ediliyor. Sanki Belediye değil de CHP ilçe teşkilatı. Günler öncesinden yüzlerce pankart asılıyor. Belediyenin onlarca kadrolu çalışanı ve araçları sırf bu karşılama ve uğurlama gibi kendi siyasi amaçları için kullanılıyor. Bunu ilçe teşkilatı yapabilir. Ama belediyenin halkın kaynaklarını bu şekilde kullanmaya hakkı yoktur.

ADİL YÖNETİM SAĞLANSIN
Mülkiyet olarak Büyükşehir Belediyesine ait olan, kullanım hakkı Kartal Belediyesine ait olan kültür merkezleri ve yaşam kalitesi yükseltme  merkezleri kullandırılırken siyasi ve idolojik amaçlar için kullanılıyor. Orada her akşam bir siyasi parti toplantı yaparak, geçmiş dönemlerde kendileri için önem atfeden kişilerin CD’leri izlettirilerek propaganda yapılıyor. Bu kamu kuruluşları kullandırılırken acaba bir kiralama ücreti alınıyor mu, onu da bilmiyoruz.  Biz istiyoruz ki herkes eşit derecede bu kuruluşlarıdan istifade etsin. Neticede bu bir kamu kuruluşudur. Herhangi bir partinin malı değil. Burası kiralanırken kendilerine göre kıstaslar oluşturarak ve ayrımcılık yaparak A kişiye müsattir B kişiye müsait değildir yaklaşımı bir kamu kuruluşunun yaklaşımı olamaz.

KARTALSPOR SAHİBSİZ KALDI
Bank Asya ligine binbir güçlükle yükselen Kartalspor’a, Belediye tüm destekleri kesti. Kartalspor Kulübü’ne  rağmen Belediye Başkanının kalkıp Kartalspor derneği kurması, Kartalspor’u gözden çıkarması anlamına gelir. Şu an itibariyle Kartalspor ciddi anlamda sıkıntı içerisindedir; çünkü Belediye tüm ilişkilerini kesmiş durumda. Futbolcularla bağları kopmuş. Belki de lig başladığında sahaya çıkacak futbolcusu olmayacaktır. Bu da otamatik olarak amatör kümeye düşme sebebidir. Kartalspor’un önemli bir  taraftar kitlesi var. Takımlarını yalnız bırakmayacaklarını ve tepkilerini dile getireceklerini umud ediyorum. Çünkü Kartalspor’un  ilçenin ekonomisine ve tanıtımına önemli katkıları oldu.