loading.gif
mobile-banner-bg

KILIÇDAROĞLU BU BELGEYİ DE AÇIKLAR MI?

...
08 Nisan 2010 - Perşembe

CHP'li Belediye Başkanı Altınok Öz, 70 milyon borç var diyerek 72 milyonu kandırdı. Cafesiyaset başkanın yalanını belgeleriyle ortaya çıkardı.

Üç dönem AK Parti tarafından yönetildikten sonra 29 Mart 2009’da yapılan son yerel seçimlerde Dr. Altınok Öz’ün seçim zaferiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimine geçen Kartal’da ilginç gelişmeler oluyor. 

Belediye Başkanı  Altınok Öz tarafından belediyeyi 70milyon TL borç ile aldık söylemi her platformda dile getirilmesine rağmen belediyenin savurgan bir şekilde yaptığı turizm yatırımları halkın tepkisini çekiyor. 

Dün Gazete Habertürk’te çıkan bir habere göre, Belediye Başkanı  Altınok Öz memleketi Nevşehir’de belediye adına yıllığı 1milyon 100 bin TL’den 29 yıllığına bir otel kiralamış, ayrıca uzun bir kıyı şeridine sahip olan Kartal’a belediye adına yıllık 1milyon 331 TL bedelle 29 yıllığına Büyükada’da plaj ve mesire yeri kiralamış. Büyükada’da kiralanan plaj ve mesire yeri için yapılan ihalede, belediye ile yarışan diğer şirketin teklifi yani en yüksek ikinci teklifin 476bin TL’de kalması da akıllara soru işareti getiriyor.

Tekrar bir önceki noktaya dönelim. Belediye Başkanı Altınok Öz her platformda belediyeyi 70milyon TL borç ile aldıklarını dile getiriyor. Peki bu ne kadar doğru? Dün Gazete Habertürk’te çıkan haberden sonra Cafesiyaset olarak bunuda araştırdık fakat karşımıza çok farklı bir tablo çıktı. 

Belediye Meclisi’nin aldığı kararları, Kartal Belediyesi’nin kurumsal internet-sitesi olan www.kartal.bel.tr adresinden görebiliyorsunuz. Ancak burada ne hikmetse 1 Haziran 2009 tarihinden sonraki meclis tutanakları yer alıyor.

İlk meclis tutanak tarihi 1 Haziran 2009 olarak görünüyor ve 2009/65 sayılı karar ile başlıyor. İşte bu noktada soru işaretleri çoğalıyor, 1 Nisan 2009’da göreve başlayan belediyenin 1 Haziran 2009’a kadar aldığı kararlar belediyenin resmi internet sitesinden görülemiyor.

Yani arada kalan iki aylık sürede alınan toplam 64 karar sır gibi saklanıyor. Cafesiyaset bu iki aylık sürede alınan kararların peşine düştü. Ve daha ilk adımda büyük bir süprizle karşılaştık. 

Kartal Belediyesi’nin 8 Mayıs 2009 tarihinde aldığı karara göre (Karar No:2009/64) bir önceki yıla Kesin Hesap Cetveli ile ilgili teklif Kesin Hesap Tetkik Komisyonu Raporu doğrultusunda belediye meclisi tarafından aynen şu şekilde kabul edilmiş. 

Gerçekleşen Tahsilat Toplamı: 93.329.665,93 TL

Gerçekleşen Gider: 89.388.551,72 TL

Yukarıdaki rakamların anlamı, 8 Mayıs 2009 tarihinde alınan karar doğrultusunda belediyenin 70 milyon TL bir borcunun olmadığı, bunun yerine kasasında yaklaşık 4 milyon TL parasının olduğudur. Başkan Altınok Öz’ün beyanının aksine ve kendi meclis üyeleri tarafından imzalanan bu karar da belediyenin 70 milyon borcunun olmadığı çok açık bir şekilde görünüyor. 

Kartal Belediyesi’nde dikkat çeken diğer olay ise sadece bir senedir görevde olan Altınok Öz yönetiminin bu süre zarfı içinde dört defa değiştirdiği imar müdürleri. Yapılan bu değişiklikler ilçe halkının kuşkularını artırıyor.  İlçe halkı bu konuda Belediye Başkanı Altınok Öz’den açıklama bekliyor.