loading.gif
mobile-banner-bg

KIZILAY LİSESİ TÖRENLE AÇILDI

...
15 Aralık 2009 - Salı

Türk Kızılay'ının Kartal'ın Çavuşoğlu semtinde inşa ettirdiği Kartal Merkez Lisesi törenle hizmete açıldı.

Türk Kızılay’ının Kartal’ın Çavuşoğlu semtinde inşa ettirdiği Kartal Merkez Lisesi törenle hizmete açıldı.  Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bakanlık Müşaviri ve Samandıra eski Belediye Başkanı Yusuf Büyük,AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen,İstanbul Valisi Muammer Güler,Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı,Kartal İlçe Başkanımız Av.Temurhan Yıldız,Kartal İlçe eski Başkanımız Hasan Altuntaş,Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali,Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akar,Türk Kızılayı Başdanışmanı Prof.Dr.Mete Işıkara,Kızılay Kartal Şube Başkanı Rifat Cömert Kanes,İl Genel Meclis üyesi Kenan Çakal,Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Dr. Turgut Mermertaş,Orhan İspekter,Hasan Kumral,İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy,Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ayhan Taş, Milli Eğitim camiası,vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 
YOĞUN BİR KATILIM OLDU
 
Havanın yağışlı  ve soğuk olmasına rağmen protokolün ve vatandaşların açılışa büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi. Bakan Çubuk’çu Folklör ekibi gösteri yaparak karşıladı. İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış proğramı, başka bir açılış programına yetişeceği için kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu,” Türk Kızılayı Kartal Lisesinin açılışı töreninde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum”diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:  “ 1.800 öğrencimizin eğitim gördüğü Kartal lisesini kazandıran Türk Kızılayı Derneğine teşekkürü bir borç biliyorum. Ülkemizin en eski ve en köklü kurumlarından birisi olan Kızılay, aslında sadece doğal afetlere değil, yoksulluk ve imaret gibi sosyal sorunlara da etkili bir şekilde eğiliyor. Sivil toplumlar bilgiye ve eğitime verdikleri önem derecesine göre, huzura ve refaha ulaşıyorlar. Bu kapsamda toplumumuzun geleceğe dönük çağdaş uygarlık yolu yarının Türkiye’sin de, omuzlarında taşıyan nitelikli insanları yetiştirmesine bağlıdır. Hızla ilerleyen dünya da gelişmiş ülkeler arasında yer almak ancak özgür düşünebilen, yetenekli, üretken insanların varlığı ile gerçekleşecektir” diye konuştu.
 
YETENEKLİ  İNSANLAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
 
Bakan Çubukçu, şöyle devam etti: “ Dolayısıyla gençlerimizin araştırıcı, bilgili, yetenekli ve üretken insanlar olarak yetiştirmek zorundayız.
 
Geleceğimizin teminatı  olan gençlerimize çağdaş eğitim kurumlarını  kazandırmaya büyük gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda,eğitim-öğrenim sisteminde bulunan  öğrenci öğretmen ve eğitim alanında çalışan tüm  bireylerin  ihtiyaçlarına cevap verebilecek ,toplumsal eğitimi sağlayabilecek ,çocuklarımızın yetenekleriyle  pekiştirecek  ve göreve hazırlanmasına katkıda bulunacak  önemli çalışmalar yapıyoruz..Kartal ilçemizde yeni bir okul kazandıran Türk Kızılayı Derneğini yürekten kutluyorum.Bir kez daha teşekkür ediyor,okulumuzun ilçemize,ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.
Özellikle görev süresi içersinde, İstanbul’a yaklaşık bin okul kazandıran İstanbul’un çalışkan ve başarılı Valisi Muammer Güler, burada yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:
“ Türk Kızılayı ilk kez eğitim alanında bir önderlik gerçekleştirdi. Kartal’a bir modern lise kazandıran Kızılay Genel Başkanımızı yürekten kutluyorum. Bu lisenin de bir başlangıç olacağını, devamının geleceğini de umduğumu özellikle altını çiziyorum. Sayın Bakanım, İstanbul’da, son yedi yılda, kamu yatırımları içersinde birinci öncelik eğitim yatırımlarındadır.900 üzerindeki okulu,20 bin dersliğin üzerindeki dersliği gerçekleştirerek, modern projelerle İstanbul’daki eğitim potansiyelinin  % 50’sinden fazlasını gerçekleştirdik. Bunda elbette hayırseverlerin çok değerli katkıları var. Türk Kızılayı’da bunlardan bir tanesi. Hayırseverlikte yarış var, İstanbul’da. Bu anlamda, il örneği olması bakımından önemsiyoruz.” Dedi.
 
EĞİTİMİN KALİTESİNİ  ARTTIRACAĞIZ
 
Vali Güler, şöyle devam etti: “ Kızılay la beraber yapacağımız projeler devam edecek. Önümüzdeki dönemde, Sayın Genel Başkanla yaptığımız protokole göre, çok önemli bir Lojistik Merkezini beraberce gerçekleştireceğiz. Bir komuta merkezimizi de ilerde yapmayı planlıyoruz. Ben eğitime yapılan yatırımın geleceğimiz için çok önemli olduğunu özellikle ifade ediyorum. Gerek hükümetimizin, gerek İstanbul İl Özel İdaresinin birinci önceliği hep eğitim olmuştur. Bundan sonra da eğitim olmaya devam edecektir.Huzurlarınızda İstanbul  İl Özel İdaresine,değerli Genel Sekreterimize ve İl Genel Meclisimize  ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Gerçekten de eğitime verdikleri  önemle İstanbul’da  hem eğitimin kalitesini arttıracağız, hem mesleki eğitimin  payını yükselteceğiz.Sadece yeni okullar yapmakla kalmıyoruz.Eğitime olan katkımız devam edecektir. Türk Kızılay’ına ve Sayın Genel Başkanı teşekkürlerimi, taktirlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum. Ayrıca hepinizi başlatmış olduğumuz kumbara kampanyasını desteklemeye davet ediyorum.Kumbaralarda toplanacak paralarla  yeni okullar yapmak üzere çocuklarımızı teşvik etmeye davet ediyorum.Okulumuz hayırlı ve uğurlu olsun.Çocuklarımız için,geleceğimiz için çok önemli bir yatırımdır. Hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuşmasını noktaladı.
 
HEYECAN YAŞIYORUM
 
Türk Kızılayı  Genel Başkanı Tekin Küçükali, “ Öncelikle şunu söylemeye çalışacağım; yaklaşık bundan iki yıl evvel di,bir Ramazan günü iftar için kendi akrabalarımızın kurmuş olduğu bir vakıfta Kartal İlçe Kaymakamımız,Kartal Müftümüz,Milli Eğitim Müdürümüz ve bazı muhtarlarla bir iftar bize vermişlerdi.Bu iftar da konuşulurken yörenin muhtarı aynan şöyle söyledi: “ Kartal’da DÖRT tane düz lise var,ciddi şekilde de ihtiyaç var.Ne olur Kartal’da Bir lise yapalım” diye ifade etmişti.Ve Treviden sonra da bizi aldı ve buraya getirdi.Gördük ti,hakikaten ihtiyaç var.Ve  Milli Eğitim Bakanlığı’mız la  görüştük.Ayrıca Sayın Valimizin ciddi ve üstün gayretleriyle  protokolü imzaladık.Ne var ki lisenin inşa edileceği arsa da bazı problemler çıkmıştı.Biz  bir yıllık süre içersinde lisemizin inşaatını bitirdik. 7 bin yedi yüz  77 metre m2 alan üzerinde kurulmuş,1.800 mevcutlu, 28  dersliği bulunan ve üç laboratuarı, bir spor sınıfı, bir etkinlik salonu ve  konferans salonundan oluşan, kantini bulunan modern  Selçuklu Mimarisini andıran  bir okulu Milli Eğitim  Bakanlığımıza kazandırmanın heyecanını bura da yaşıyoruz. Ben öncelikle bu okulun başından sonuna yapımını takip eden ve bunun tamamen ödemesini yapan Türk Kızılayı Kartal Şubesi’nin yöneticilerine, üyelerine  çok teşekkür ediyorum. Onlarıda saygıyla selamlıyorum. Ve onlar için bir alkış istiyorum.
 
KAMPANYA BAŞLATTIK
 
Biz istiyoruz ki bu okullar çağalsın ve Milli Eğitimimizin ihtiyaçları  karşılansın. Bunun içinde ciddi bir kampanya oluşturduk. Ziraat Bankası’ yla birlikte bir kumbara projesi oluşturduk ve bu kumbarayla Türk Kızıl ayı’nın Milli Eğitim Bakanlığımızın ve okul müdürlerimizin  vermiş oldukları destekle  ortaya koymuş olduğumuz şöyle bir proje var.Bu proje de esas olan şu;kumbaralar okullarımızı veriliyor.Okul müdürlerimizde kumbaraları öğrencilere veriyorlar. Çocuklarımızda harçlıklarından biriktirdiklerini bu kumbaralara atıyorlar. Bizde diyoruz ki, Türkiye Okulsuz kalmasın. Bu projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ve hepinizi en derin sevgiyle selamlıyorum. Okulumuz hayırlı olsun” dedi.