loading.gif
mobile-banner-bg

ULAŞTIRMA BAKANIMIZ SN.BİNALİ YILDIRIM İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ

...
08 Aralık 2009 - Salı

Ulaştırma Bakanınımız Sn. Binali Yıldırım, AK Parti Kartal İlçe Teşkilatınımızı ziyaret etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, İl Genel Meclis üyesi Kenan Çakal, AK Parti Kartal İlçe Başkanımız Av. Temurhan Yıldız ve ilçe yönetimi karşıladı.

2013 yılında hizmete açılacak

 

2013 yılında hizmete açılacak

Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul’a da, hizmetlerimiz noktasında da ayrı bir bakışımız var.Türkiye’nin yüz yıllık rüyası, aynı zamanda da İstanbul’un önemli projesi Marmaray’da Kartal’ı içine alan bir projedir. Proje çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor. Sirkeci istikametine giden tünellerin makinelerinin çalışmasını başlattık. 2011 yılı içersinde,26 km uzunluğundaki tünelin tamamı bitmiş olacak. 2012’de de diğer işlerini tamamlayıp 2013’te tamamen hizmete açmış olacağız. Bu proje çok büyük bir proje. Bir çok ilkleri bünyesinde barındırıyor. Mühendislik ve su altındaki derinliği bakımından, kullanılan teknoloji bakımından bir ilktir” ifadesini kullandı. 

 

 

İstanbul’un tarihi 2.500 yıllık değil 8500 yıllık imiş

 

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,” Marmaray projesi sadece bir toplu taşıma projesi değil. İstanbul’un tarihi 2.500 yıl olarak bilinirdi. Bu projeyle gördük ki, İstanbul’un tarihi 8 bin 500 yıllık imiş.Toprak altından çıkartılan iskeletler, kalıntılar 8.500 yıl öncesine ait. Sadece Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar’da yapılan kazılar adeta iğneyle kuyu kazar gibiyiz. Buralarda İşmakinesi çalıştıramıyorsunuz. Kazma, kürek ve çapalarla tane toprakları ,o tarihi kalıntılardan ayırmak suretiyle kazı çalışması yaptık. Böylece Raylı sistemle, iki kıtayı Uzakdoğu ve Avrupa’ya bağlayan bir projeyi gerçekleştirmiyoruz. Aynı zamanda da İstanbul’un tarihi kültürel zenginliğine bir o kadar daha katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Demiryolu Kartal’da yeraltına alınabilir

Kartal’ın merkezinden geçen demiryolu düzenleme çalışması hakkında yöneltilen soruya Bakan Binali Yıldırım’ın verdiği cevap ” Demiryolu yenileme çalışması başladığında, kot farkı göz önüne alınarak yapılacak değerlendirmeye göre demiryolu, Kartal’ın merkezinde yeraltından geçebilir” şeklinde oldu.