loading.gif
mobile-banner-bg

"YAŞLILAR BİR TOPLUMUN HAFIZASI, TECRÜBESİ VE BİRİKİMİDİR"

...
12 Ekim 2009 - Pazartesi

1 Ekim Birleşmiş Milletler Dünya Yaşlanma Günü'nde, AK Parti İstanbul İl Başkanlığımız anlamlı bir etkinliğin altına imza attı

1 Ekim Birleşmiş Milletler Dünya Yaşlanma Günü'nde, AK Parti İstanbul İl Başkanlığımız anlamlı bir etkinliğin altına imza attı. İlerlemiş yaşına rağmen sosyal hayatta aktif bir şekilde yer alan yaşlılarımız birer plaketle ödüllendirildi. İl Başkanlığımız ve Dünya Yaşlanma Konseyi tarafından organize edilen Aktif Yaşlanma Ödül Töreni, İl Başkanlığı binamızda çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Nejla Sümer ve Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın birer konuşma yaptılar. İl Başkanımız Aziz Babuşcu da, "Hayatın en bilinen gerçeklerinden biri de insanın kendine tayin edilmiş ömür çizgisi içinde, -eğer kısmetinde varsa- yaşlanma diye bir gerçekle yüz yüze gelmesidir." ifadeleri ile başladığı konuşmasında, çocukluk ve gençlik gibi hayatın bir evresi olan yaşlılığın, taşıdığı özellikler göz önüne alındığında çok özel ve önemli bir devre olduğunu söyledi. Yaşlıları bir toplumun hafızası, tecrübe ve birikimi olarak niteleyen İl Başkanımız, "Bu yönüyle yaşlılarımız hem yararlanılması, hem ihtimam gösterilmesi, hem de minnet ve şükran duyulması gereken değerleridir. Yararlanmak gerekir; çünkü tekrarı olmayan hayat içinde, yaşlılarımız, birçok şeyin doğruluğunu veya yanlışlığını, faydalılığını veya faydasızlığını defalarca test etmiş ve gereken sonuçlara ulaşmışlardır." diye konuştu.

 
 
Hayatta yapılacak hata ve yanlışları asgariye indirmek için yaşlılarımızın hayat tecrübelerinden azami ölçüde yararlanmanın çok büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan İl Başkanımız, "Bir şeyin doğruluğunu veya yanlışlığını anlamak için illa aynı süreçleri yaşamak gerekmez ki! Yaşlılarımıza saygı ve hürmet göstermek gerekir, çünkü onlar ömürlerinin önemli bir bölümünü, içinde yaşadıkları topluma şu veya bu şekilde hizmet ederek, üretimde bulunarak geçirmişlerdir. Yaşlılıklarında onları rahat ettirmek, onlara saygı, özen ve ilgi göstermek de hem insani, hem toplumsal bir görevdir. Aslında bir gün hepimizin aynı süreci yaşayacağını düşünürsek, yaşlılarımıza gösterdiğimiz bütün ilgi, saygı ve özen, kendi yaşlılığımıza açtığımız bir kredi, yaşlılığımızda görmek istediğimiz vefaya yatırımdır." dedi.
 
 
Medeniyetimizin yaşlılara ilgi ve özen göstermek bakımından son derece iftihar edilecek bir karaktere sahip olduğunu belirten İl Başkanımız, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Biz, bir toplumda yaşlıların gördüğü ilgi, alaka ve saygı düzeyinin, o toplumun insani gelişmişlik ve insani kalite düzeyini gösteren en önemli ölçüt olduğuna inanıyoruz. Biz, modern zamanların getirdiği çürüme, çözülme, yalnızlaştırma, bireycileşme, ve bencilleştirmelere rağmen, anne baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileden ziyade, büyükanne ve büyükbabaların da yer aldığı “büyük aile” geleneğimizi yaşatıyoruz. Kendilerinin bakma imkânı varken, yaşlılarını bakımevlerine gönderenlerin bizim toplumumuzda ayıplanıyor olması, yaşlılarımıza ilgi ve saygı göstermenin ne denli köklü bir gelenek haline geldiğinin kanıtıdır. Çünkü yaşlılarımızın sadece yedirilip içirilmeye değil, sosyal bir atmosfere de ihtiyacı olduğuna inanıyoruz."
 
 
İl Başkanımız, bakacak kimsesi olmayan ya da yakınları tarafından bakılmayan yaşlılarımız için sosyal devletin şefkatini görmenin son derece önemli olduğunu belirterek, yaşlılarımızı rahat ettirmek adına hem merkezi hem de yerel yönetim alanında birçok önemli uygulamanın AK Parti iktidarında hayata geçirildiğini kaydetti. Sosyal devletin şefkat yüzünü göstermek adına AK Parti yöneticilerinin yaptıkları hizmetlerin diğer parti yöneticileri tarafından hayal dahi edilemeyeceğini dile getiren İl Başkanımız, bundan sonra da yaşlılarımızın huzur ve mutluluğu adına, plan, proje ve uygulamaların artarak devam edeceğinin müjdesini verdi.
 
 İl Başkanımız, davetliler tarafından sık sık alkışlanan konuşmasını, "İlk başta anne-babalarımızın çocukları, sonra çocuklarımızın anne-babası oluruz. Daha sonra anne-babamızın anne-babası, en sonunda da çocuklarımızın çocukları oluruz." sözleri ile noktaladı.
 
 Konuşmaların ardından, 39 ilçeden seçilen 49 aktif yaşlı kürsüye davet edilerek, İl Başkanımız Aziz Babuşcu'nun elinden ödüllerini aldı. Şile ilçesinden ödüle layık görülen 73 yaşındaki Melda Özata'nın sahnede, kendi yazdığı şiiri okuması ise renkli görüntüler oluşturdu. Canlı müzik ziyafetinin de verildiği tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.